Dependența crescindă a oftalmologiei de dispozitivele medicale de diagnostic si tratament pune medicul oftalmolog in dilema alegerii echipamentului care sa-i asigure un instrument eficient de practicare a profesiei, avantajul competitiv față de confratii de profesie si un randament ridicat al investitiei.

Ecograful oftalmologic: Este un produs ajuns la maturitate care nu poate fi înlocuit de OCT in situații precum ochiul cu un grad de opacitate. In varianta standardizată asigură diagnosticul diferențial pentru afecțiunile retrobulbare.

Recent introduse sondele cu motor liniar cresc acuratetea/rezolutia imaginilor si diminueaza notabil uzura angrenajelor mecanice intilnite la solutiile clasice de baleiere.

Sonda cu mai mulți senzori, cea mai performantă fiind cea cu 5 inele asigură o imagine de acuratețe sporită și o profunzime fără egal, încît se poate examina de la partea posterioră a cristalinului la zone retrobulbară. Și fiindcă imaginile în astfel de situații pot fi mult mai sugestive vă prezentăm mai jos o imagine (A) cu o sondă clasică de 2o MHz și una  (B) cu 5 inele pe aceeași frecvență de 20 MHz: